Uw financiële partner

Wat kunnen wij voor u betekenen+31 85 065 63 60


info@nieuwenhuisfinancieelmanagement.nl

Jaarrekening


Na afloop van het boekjaar stellen wij de jaarrekening voor u samen. Deze dient als basis  voor de winstaangifte inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting. De aangepaste jaarrekeningen voor de Kamer van Koophandel, uw bank en/of andere instanties worden ook door ons verzorgd.

De jaarrekening vloeit niet automatisch voort uit de gevoerde administratie. Op die administratie worden nog een aantal controles uitgevoerd en de daaruit voortvloeiende correcties/aanvullingen geboekt.

De jaarrekening is een financieel eindverslag van uw onderneming dat elk jaar wordt opgesteld. Een jaarrekening geeft in grote lijnen weer wat de financiële stand van zaken is in het betreffende boekjaar.  Een jaarrekening bestaat uit een balans, een winst- en verliesrekening en een toelichting op beiden.

 

Fiscale en bedrijfseconomische jaarrekening

De fiscale jaarrekening moet aan de normen van de fiscus voldoen en is bedoeld om de fiscale winst van uw onderneming te berekenen. Deze fiscale winst wordt gebruikt als basis voor de heffing van winstaangifte inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting. De bedrijfseconomische jaarrekening geeft een beter beeld van de situatie van een onderneming.  Het geeft een beeld van de vermogenssituatie van de onderneming en van de resultaten, vanuit bedrijfseconomisch oogpunt. Deze wordt vaak gebruikt bij (her)financiering of bij verkoop van het bedrijf.

Het samenstellen van uw jaarrekening vormt dan ook hét moment om naar de toekomst te kijken.

  • Wij koppelen verbeterpunten van uw administratie altijd terug, zodat de kwaliteit hiervan steeds toeneemt
  • Aan een kwalitatief goede administratie hebben wij minder werk en bespaart u kosten
  • Tussentijdse maand- of kwartaalcijfers zodat u in het huidige boekjaar ook op de hoogte bent van actuele cijfers

Wilt u gebruik maken van onze dienstverlening, neem gerust contact met ons op.

Kom in contact met een van onze specialisten

Contact


Wilt u meer weten over onze dienstverlening, pakketten en/of prijzen?  Heeft u advies nodig of wilt u een andere vraag stellen?

Laat het ons gerust weten via onderstaand formulier. Een van onze specialisten neemt zo snel als mogelijk contact op om uw vragen te beantwoorden en te bespreken hoe wij u kunnen ondersteunen.

Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen via telefoonnummer 085 – 065 63 60.