Uw financiële partner

Wat kunnen wij voor u betekenen+31 85 065 63 60


info@nieuwenhuisfinancieelmanagement.nl

Aangifte inkomstenbelasting


De aangifte inkomstenbelasting, ook wel IB aangifte genoemd, is de aangifte waar iedereen in Nederland mee te maken krijgt. Of u nu moet bijbetalen of geld terug krijgt, u moet eerst een aangifte inkomstenbelasting indienen. In veel gevallen is het raadzaam de IB aangifte uit te besteden, zodat u optimaal gebruik maakt van de belastingvoordelen.

De belastingregels wijzigen regelmatig, waardoor uw belastingaangifte mogelijk onjuist kan worden ingevuld. Het uitbesteden van uw aangifte inkomstenbelasting aan een professioneel administratiekantoor kan u niet alleen veel tijd besparen, maar ook geld opleveren. Onze kosten worden vaak terugverdiend door maximaal gebruik te maken van de fiscale mogelijkheden.

 

Speerpunten voor uitbesteden:

  • bespaar tijd
  • voorkom onnodige fouten in uw aangifte
  •  optimaal gebruik maken van belastingvoordelen

 

De Belastingdienst zal u een belastingaangifte toesturen als u moet bijbetalen.

Als u geld verwacht terug te krijgen, kunt u zelf een belastingaangifte, voorheen het T-biljet, aanvragen. Dit kan het geval zijn als u niet het hele jaar heeft gewerkt (vakantiewerk, werkstudent, parttimer of na de studie bent begonnen). Ook als u aftrekbare kosten heeft (hypotheekrente, studiekosten, ziektekosten, giften, lijfrentepremies e.d.) kunt u een belastingteruggave aanvragen.

Heeft u een eigen woning aangekocht of uw hypotheek verhoogd, dan zijn naast de hypotheekrente ook de afsluitprovisie, taxatiekosten, de notariskosten e.d. aftrekbaar. Om de belastingteruggave per maand te kunnen ontvangen kunnen wij voor u een Voorlopige Teruggave aanvragen. Zoals de naam al zegt, is deze maandelijkse teruggave voorlopig. De definitieve afrekening volgt na afloop van het jaar via de aangifte inkomstenbelasting.

Als u verwacht veel ziektekosten, studiekosten, giften, een hoge lijfrentepremie en dergelijke te moeten betalen, kan er ook voor deze aftrekbare kosten een maandelijkse Voorlopige Teruggave worden aangevraagd.

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op.

Kom in contact met een van onze specialisten

Contact


Wilt u meer weten over het uitbesteden van uw aangifte inkomstenbelasting? Heeft u advies nodig of wilt u een andere vraag stellen?

Laat het ons gerust weten via onderstaand formulier. Hierin kunt u tevens aangeven naar welke andere diensten uw interesse uitgaat. Een van onze specialisten neemt zo snel als mogelijk contact op om uw vragen te beantwoorden en te bespreken hoe wij u kunnen ondersteunen.

Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen via telefoonnummer 085 – 065 63 60.